V precepu

Nisem najbolj kreposten človek na svetu. Če se ozrem nazaj, sem ‘tehnično’ eno od bivših deklet prevaral. Bila sva narazen, vmes sem se zapletel z neko drugo, njej je to prišlo na uho in ji ni bilo prav.

Nenapovedano se je oglasila pri meni, mi razplamtela žerjavico, ki je še nekako tlela, želela je biti spet z menoj in tako sem svojo novo punco prevaral s svojim bivšim dekletom, ta isti dan pa sem bil že prej zmenjen s to novo punco, ki me je kakopak objela in začela poljubljati.
Tako da sem v istem dnevu dvakrat storil prešuštvo!

“Si ji povedal, da sva spet skupaj?”, me je vprašala naslednji dan moja bivša, ki ni bila več bivša, ampak moja nova (stara) punca; moji novi, sedaj bivši, pa sem moral povedati, da sem spet z mojo bivšo.

“Sem…”, sem izdavil.
Po eni strani sem bil zadovoljen, da sem zopet s Tino, po drugi strani pa mi je bilo hudo zaradi Sanje, ki je bila res čeden vražiček.
Ravno zaljubljati sem se začel vanjo, pa se ti pojavi Tina, ki si je mislila, da me bo lahko imela v rezervi, do tistikrat, ko jo zaščemi in me bo zlahka ovila okrog prsta.

In me tudi je!
Poleg tega pa je dognala, da Sanji nisem namesto ‘Živjo’ rekel:” Včeraj me je presenetila Tina in zdaj sva spet skupaj, tako da ne morem biti več s tabo. Adijo!”
Ob mojem suhoparnem ‘sem’ me je samo pogledala in rekla:” A si mislil biti kar z obema al’ kaj?”

Vstala je in odšla. A jebemti.
No pa ne za dolgo, pa vseeno.

Zgodilo se mi je tudi, da sem bil jaz prevarani.
Punca s katero sem bil skupaj dve leti, se je v internatu pofukala z nekim likom, ki je slovel kot ultra jebač.
Njegovim čarom je podleglo že več generacij češpelj pred njo in po njej.
Slutil sem da nekaj ni v redu, postajala je hladna in odklonilna, a me je vseeno povabila da naj jo obiščem v internatu, da bova šla jest, pa na sprehod in ta sranja. Prišel sem nekoliko prezgodaj tako kot na vsako reč. Za povrh pa je še ona zamujala.

Za ubit sem imel pol ure. Sedel sem na njeni postelji, pogledoval na uro, šel na čik, se usedel nazaj na posteljo in nazoomiral na polici debel, ličen rokovnik.
Vstal sem, ga vzel v roke in odprl.

Klarin dnevnik

Bumf sem ga zaprl, kot da bi iz njega lahko vame skočil kak demon.
Ne bi smel, ni bilo prav, zagotovo se bom zaradi tega cvrl v peklu ali pa bom dobil kak grd kožni izpuščaj, a sem ga vseeno odprl in pogledal kaj mu je zaupala v zadnjem mesecu.

… kot bi imela dve življenji …
… njegovi dolgi lasje in kosmata prsa …
… ne morem mu povedati …

Kar kuhati me je začelo!
Tako razpizden sem bil, da sem se odločil da grem! Niti počakal je ne bom! Samo dnevnik ji bom pustil na postelji, odprt, pa naj potem sama zaključi, kaj se je zgodilo. Prekleta prasica!!!

“Živjo!”
Obrnil sem se proti vratom. Jezen, besen.
“K … kaj pa j … je?”

Dnevnik je ležal na postelji, odprt.

“Kako si mogel? Moj dnevnik!”

To mi je vrglo pokrov s piskra.

“A jaz kako sem mogel?! Jaz!?! A sem se jaz pofukal s Fabiem!? Pa ko sem te spraševal, kaj da je narobe in si mi govorila, da nič, da si samo utrujena!! Od česa?! Od fukanja, prasica nemarna!?”

Med mojim dretjem je hotela mimo mene do postelje po svoj dragoceni dnevnik. Ignorantsko …
Takrat pa mi je vžgal ven busanc!
Ko mi je kazala hrbet, sem jo potisnil na posteljo, se sklonil čez njo in kričal:” A te je takole, prasica, a te je od zadaj!? Svinja!”

Ko sem jo mahal proti avtobusni postaji in bentil predse, sem se na lepem odločil …
Ubil ga bom, pizda mu materna!

Vso jezo sem usmeril vanj, čeprav možak ni tisti, ki me je prevaral, ni on tisti, ki me je prizadel in izdal, on z menoj ni imel nikakršnega razmerja. On mi je samo pofukal babo …

Sem se pa tudi sam znašel na njegovem mestu … Nekomu sem dregnil žensko. Ali pa ji dal sesati tiča. Se z njo zalizoval. Karkoli že. Vseeno je. Bil sem tisti tretji. In kriv.

Vsaj jaz sem se – kljub temu, da sem se prepričeval, da nisem ničesar kriv – počutil krivega.

Sedaj sem že malce starejši in se mi to naravnost upira.

Ne razumem, kako se lahko nekdo zavestno z nekom dogovarja, kuri in rajca, čeprav trdi, da ima svojega fanta, punco, moža, ženo, partnerja, partnerico rad in da jima štima.

Kako mu/ji lahko pogledaš v oči vedoč, da spletkariš in ogrožaš zvezo, za katero trdiš da je ljubeča in pristna?

Ko bi ti ljudje hoteli le en površen bežen fuk z nekom mimogrede bi morda še razumel, da bi radi presekali neko rutino, da si želijo nekaj spontanega, impulzivnega, kar bi malo iztirilo njihov tok življenja za uro ali dve, da pa hočejo nek trajen odnos, zmenke in čustva, to mi je pa kratkomalo bolno!

Saj imajo družino, ljubeče partnerje! S katerimi se ujamejo mentalno, fizično, seksualno.
Bojda …

Kaj kurac jim fali!?
Kakšne vrzeli skušajo zafilat? Kako morejo pričakovat da jih bo tista tretja oseba imela rada ali pa celo ljubila? Tekmovala z njihovimi življenskimi sopotniki?

Namesto da se menijo za kavo z morebitnim ljubimcem, naj se raje dogovorijo za sestanek v zakonski posvetovalnici, ali pa naj se pogovorijo s partnerjem.

Advertisements
Prejšnja objava
Naslednja objava
Komentiraj

4 komentarji

 1. Dobro napisano, kaj več pa bi težko na kratko. Tema je široka za roman, ob katerem bi še Tolstoj zavzdihnil “no, tole pa je špeh” (po francosko, seveda).

  Odgovori
 2. Vsekakor bi se dalo o tem kaj več povedati. Jaz sem pač omenil le tiste, ki so me bolj dregnili.

  Odgovori
 3. A..a

   /  junij 28, 2013

  … Vseeno bi rekla, da ima ta “tretji” člen z njuno vezo bore malo … to, da se nekdo odloči skakljati čez plot, je težava ene zveze, dveh oseb, ki očitno v enem delu ne funkcionira (več)… So pa ti manevri nagravžni, plehki in puščajo za sabo take in drugačne brazgotine …

  Odgovori
 4. Branko

   /  junij 28, 2013

  Jaz se tudi včasih sprašujem, kako in kako za vraga je lahko folk tako …. ne najdem prave dovolh žleht besede. Vem za žensko, ki baje ni nikoli varala, potem se je pa po 20 letih zakona zaljubila v drugega. Uspelo ji je(in tistemu neodgovornemu pofuklju) uničit dve družini in štiri otroke, zdaj se pa kurba od babe sprašuje, kakšna bo njena starost in kdo bo za njo skrbel, ker je mladoletni sin padel v depresijo iz katere se ne more izvleči. Za takšne ljudi nimam besed.

  Odgovori

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: