Lud il’ zbunjen?

Spomnim se, ko je nekdo pripovedoval, kako se je njegov prijatelj iz tujine ob ogledu oddaje ‘Dober dan Koroška’, režal kot prismuknjen, saj je mislil, da je slovenski humor eskaliral do neslutenih razsežnosti in gre za parodijo na njihov R in izgovorjavo značilno za plebiscitno odtujeno zemljo, sedaj pa se na zobe mečejo, ker jim ne dajo dvojezičnih tabel in so drugorazredni Avstrijci.

Ti pa so drugorazredni Nemci.
Ko mu je povedal, da ni parodija, temveč gre za oddajo dislociranega studia, mu ni bilo več zabavno.
Nekako podobno sem se počutil sinoči ob ogledu Dnevnika potem pa še Tednika, le da meni ni bilo smešno, ker sem vedel, da gre za resnične zgodbe …
A če bi pred leti kaj takega sestavili skupaj Nadrealisti v svojih (žal) vizionarskih, da ne rečem preroških skečih bi se bržkone poscal v hlače.
Poleg prirejenih nogometnih rezultatov in posnetkov, ki so kazali kako se jim je zalomilo pri podaji, obrambi ali pa sami golmanovi ulovitvi žoge se mi je režalo na ves glas, ker me to pač nič ne prizadene, sem pa sočustvoval z navdušenci ‘okroglega usnja’.
Če tam neka Nafta al’ Mura iz Beltincev prireja rezultate, pa nikarte me no fopat, da tega ne počne Real al pa Bayern.
Čez obraz se mi je razlezel nek kisel nasmeh, ob katerem nisem bil ziher, ali je ali ni smešno, ali sem zaradi tega kot človek slab, ali pa so slabi oni.
Ko Romi nočejo Romov za soseda, ko se Rom noče preseliti iz enega romskega naselja v drugo romsko naselje, obenem pa bi jih morali socializirati in jim dati zaposlitev, vsak dan pa slišiš kako so jih tam vrgli tristo ven, nekje zaprli fabriko, drugje pa spravili na kant še eno nekoč sila uspešno podjetje, ne veš več ali si nor ti, ali je nor ta svet, ali si se morda znašel v resničnostnem serialu ala Trumanov show.
Še dobro da nam postrežejo tudi s kakim takim podatkom, kot je bil ta, da v Postojno prihaja možakar, ki je s pomočjo vere ozdravil svojo homoseksualnost. Čeprav sem zanj vesel, ker sočnosti z žensko je res škoda zamuditi, sem se začel režat, da so mi solze tekle, Bog mu požegnaj.
Sploh, ko so povedali metode zdravljenja …
Dali so jim piti neko žlobodravščino, ki jih je silila h kozlanju, na knedle pripeli elektrode in jim v mošnjo spuščali elektriko, zraven pa so jim vrteli podobe kosmatih moških riti in homoseksulane scene.
Ja Bog vas nima rad- pa s to metodo, bi še Charlie Sheenu ozdravili njegovo odvisnost od sexa in mumil, ne pa nekega ubogega buzerantka, ki mu vsa družba pumpa mozak, da je bolan.
Pa še veruje, da ga bo Oni ozdravil. E pa neka. Leči se.
Tudi sam razmišljam o kakem takem prijemu, ki bi me ozdravil kritičnosti, da se ob oni kokoški, ki na Poopu napoveduje vreme ne bi držal za betico ali pa ob družabni kroniki zmajeval z glavo, ko tista druga kura govori novice iz sveta slavnih, narobe izgovarja sleherno tuje ime, zraven pa se nasmiha, kot bi na svetu ne bilo bolj pomembne vesti od zaroke Brada in Anđe.
Pa jebo vas ja- saj ste ju mediji že lep čas nazaj združili v en organizem, ga poimenovali Brangelina, zdaj pa nas obveščate o njuni bližnji poroki.
Če bi gledal le tovrstne poročile, bi si mislil, da živim na planetu Hedonija, vlada nam pohotna sexy vladarka, ki od prebivalcev namesto davkov zahteva ljubljenje in petje, ti pa namesto volilnih lističev na volitvah svoj glas oddajo tako, da obliznejo bradavičko prelestni kandidatki ali pa poljubijo kandidata na nos.
Če si ne bom nekega dne kar z bormašino zvrtal luknjo v čelo, skoznjo potisnil petardo in zdrmal možgane do te mere, da mi bo povsem vseeno.
Prejšnja objava
Komentiraj

2 komentarja

  1. pri kobilcu v zavodu to delajo z elektrošoki – škoda petarde.

    Odgovori
  2. Ga kontaktiram in se naročim na terapijo…

    Odgovori

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: