Še ena šola v plamenih

foto Damjan Intihar

Porka motorka, da bi človek pomislil, da gre pa vendarle za nekaj več kot le spontan vžig, ko pa je to že drugi požar v zadnje pol leta in zopet je zgorela šola.
Spet šola v Kočevju.
Da zadeva še bolj smrdi, pa ne le po dimu, je splet naključij, ki se prepletajo med seboj.
Zagorelo je v nedeljo zgodaj zjutraj.
Gasilci so kljub temu, da je gasilski dom oddaljen le nekaj metrov proč od lokacije požara potrebovali kar dvajset minut, da so prišli.

Kot je bilo moč slišati župana Kočevja, je bil pri obeh šolah isti izvajalec del, po enakih načrtih in enaki arhitektonski zasnovi ter na enak način gradnje.
Reč je še toliko bolj sumljiva, ker se je ravno danes v teh logih mudil tudi predsednik države in si je mimogrede lahko ogledal še pogorišče, vračaje se s slovesnosti v Rogu.
Kar je pa res sila nenavadno, je pa za povrh še to, da so imeli v šoli za jutri načrtovan športni dan, za torek pa kulturni dan.

Je to že tako siromašno mesto kaznovano od neke višje sile, zaradi morda dogodkov, ki so bili vzrok obiska predsednika države, gre za nekaj tretjega in nedoumljivega ali pa je na pohodu požigalec, ki mu stavbe namenjene izobraževanju predstavljajo nekaj kar je treba zanetiti.
Najsibo karkoli že, reč je sila nenavadna.
Šušlja se marsikaj.

Od zavarovalniških cekinov, ki nekaterim žvenketajo v mislih in bodo prišli še kako prav pri obnovi srednje šole, za katero je bilo že predvidena sanacija določenih pomanjkljivosti, a se zanje ni nikoli našlo sredstev do raznoraznih politično-ekonomskih spletk in še bolj bizarni scenariji krožijo med ljudmi.
Kar pa res ni nenavadno. Ljudje govorijo. Ljudje slišijo, dodajo še kako pikantnost, govorice začinijo, te pa krožijo naprej.

Advertisements
Prejšnja objava
Naslednja objava
Komentiraj

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: