Bog žegnaj Ameriko!

Iz istega razloga kot grem enkrat letno v McDonald’s, tam pojem tisti McBurger v velikosti piškota, pogrizljam McKrompirček in posrebam McCocaColo z ogromno McLedu, vsake toliko časa prižgem televizijo in poiščem najbolj bedast možen program z najbolj bedastim možnim ‘resničnostnim’ šovom, ki ima z resničnostjo opraviti toliko kot ministrstvo za zdravje z zdravjem.

Grem po potrditev, da ničesar ne zamujam, da je nekakovostno in da je konzumiranje ali enega ali drugega na moč priporočljivo, v kolikor ti prijata glavobol in malce slabosti.
Pa vendarle … kako bi sicer znal ceniti kakovost, če ne bi poskusil tega kar najmogočnejša nacija na svetu tensta za fruštek, kosilo in večerjo, ter še za kak prigrizek vmes?

Pregovorno bedast narod proizvode na tone in tone prehrambenega sranja, ki ga (za)ostali svet prežvekuje in se trumoma zgrinja pred nasmejanega klovna, ki nas vabi k hitremu in hranilnemu obroku. A bejž, no bejž?
A zato se jaz vsakič po zaužitju počutim kot tisti volk, ki so mu požrte kozličke nadomestili s kamenjem?

Poleg ogromnih količin hrane proizvedejo tudi na galone sladkih pijač, ki še kako prijajo ob čiknu, bejknu ali pa kantriju. Po ničemer se ne rigne tako gromko. Če bi kupček podrli vsi hkrati bi morda celo preglasili orožje, ki ga jenkiji proizvedejo in grmi v bran demokracije.

Spodobilo bi se, da v čast nečaštvu strica Sama in njegovih zaslug za človeštvo enkrat letno naredimo vseameriški teden in se nažiramo zgolj s kokakolo, burgerji, jabolčnimi pitami, šejki, frajsi, čebulnimi obročki in podobnim, poleg pa gledamo kakega od šovov!

Za vsakega se najde nekaj.
Od zbiralcev starin, do prekupčevalcev s skladišči, izborov za najboljšega kuharja, za najbolj prikupno manekenko, veliki bratje, izbori takšnih in onakšnih talentov, predelave avtomobilov, spremljamo lahko na ducate zvezdnikov pri njihovih vsakodnevnih opravilih, opravkih in življenju samem.Vse dneve in noči se vrtijo te sage.
Vmes si lahko postavljate vprašanja v enakem stilu kot so bila tista na koncu Hrabrega miška.

Ali bo Kardashianka končno ugotovila, da je njen zaročenec bolj navdušen nad tičem njenega osebnega trenerja kot je nad njeno ritjo?
Je žena nekdaj razvpitega gangsterskega reperja res muzikalično manj nadarjena od tropa njenih buldogov?
Bo jecljavi britanski rocker res uspel povedati stavek brez ene same kletvice?

Teh seveda sploh ne slišimo, saj so puritanci, ker se ne spodobi tega na glas izrekat, prebeepali te sočne izraze. Kot se ne spodobi gol sončiti na plaži.

Roko na srce, tile šovi še niso tako grozni kot je recimo grozljiva oddaja, kjer zafrustrirane, preobilne mame naličijo in uredijo svoje hčerke za lepotno tekmovanje, kjer se potem te lepotičke kosajo s svojimi vrstnicami.
Štiriletnicami in petletnicami, ki so namazane tako kričeče, da jim lahko parirajo kvečjemu starlete iz Hustlerjeve produkcije.
Pedofili najbrž še niso bili bolj srečni.
Še smrkljice v nadaljevankah na Disneyevem programu, ki je namenjen otrokom, so pretirano naličene in poudarjajo svojo seksualnost.
Seveda bo kdo rekel, ‘če ti tako vidiš zadeve, še ne pomeni, da take so’.

Morda res niso in se zdi nenavadno le meni, da dekletca z okroglimi mlečnimi zobki v visokih petah in oblekicah paradirajo po odru, se spogledljivo pačijo ter račijo v kamero, njihove kunigundaste matere pa jim dajejo napotke v zaodrju, kako naj bodo čim bolj privlačne …

omg

Privlačne!?

Pa saj ste ja povsem ob pamet!
Vaše hčerkice bi se morale igrati z barbikami, ne pa da se oblačijo kot barbike, prepevati bi morale ‘ici bici spajder’ in ne ‘hepi brzdej mister prezident’, morale bi biti punčke, ki živijo svoje otroštvo, ne pa orodje za izživljanje vaših neizživetih fantazij in želja.
Pa kaj, če ti nisi postala jebena miss Arizona!?
A je treba zdaj drkat lastno potomko s svojim neuspehom in jo riniti v svoje čevlje da bo stopicala po tvojih stopinjah? Saj za postati miss mokrih majčk ima še nekaj časa.
Če ne prej na maturantskem.
V kolikor seveda ne bo šla res po maminih stopinjah in bo prej zanosila …

Morda veje iz tega zapisa moja starokopitnost, neliberalnost in nezavedanje kako te mame pravzaprav svoja dekletca urijo za oder in šov biznis in bodo nekoč morda res prave zvezdnice, kajti če še enkrat pomislim, je mogoče pa povsem prav, da se privadijo žarometov in ličil …

Konec koncev bodo tiste tri olimpijade mimo kot bi položil obkladek s kloroformom na usteca šolarke, jo zabrisal v kombi in ji storil silo v gozdičku, Sasha Grey pa že sedaj nujno potrebuje naslednico.

sad

Naslednja objava
Komentiraj

1 komentar

  1. iculibertas

     /  25 junija, 2013

    Amerika je res svoja pašta, sama pa se najraje držim čim dlje stran od nje in njenih pogruntavščin, vključno z “mekom”. Razen tistih, brez katerih (mi mislimo, da pač) ne gre. Včasih sem prepričana, da bi bilo najbolje, da Yellowstone že končno eksplodira in na reši muk, pa čeprav imamo potem deset let temo. Bi bilo vredno.

    Odgovori

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: