Benz gre dol!

Woohoo!
Vesolje veselja in radost, prešernost in vzhičenost!
Nepopisna sreča me je obšla, ko sem sinoči čul vest, da se bo pocenilo gorivo in bom vkolikor bom natočil poln rezervoar prihranil – reci, piši, zabeleži, na koledarju datum zacahni – polna dva(2!) evra!

Tuhtam, ali naj tisti kovanec uokvirim skupaj s sliko z bencinskega servisa, kjer bom kot Borat z obema dvignjenima palcema stal poleg točilnega aparata, na katerem bo izpisana številka 66 pri ceni in 50 pri litrih, pa sem se spomnil ene manjše težavice, ki moj šegav načrt krasno sfiži in se lahko mirno slikam z nekaj bakrenih kovančkov na dlani, kolikor jih bom prihranil, če bom natočil dizla za dvajset evrov.

Še vedno pa bo ta prihranek bolj realen, kot je resnična sama pocenitev, če upoštevamo dejstvo, da novčič za 0,2 centa NE obstaja in da imam včasih, kadar točim gorivo, občutek kot bi moj avto poganjale solze neizprosnega sadista ali pa semenska tekočina prikupnih pand, ne pa nekaj kar se vsakodnevno črpa in leži v skladiščih po svetu v gromozanskih količinah, četudi nas že dvajset let prepričujejo, da bo fosilnih goriv zmanjkalo, obenem pa še vedno izdelujejo vozila na izključno ta vir energije.

Še bolj bedasto se mi zdi, ko najprej ceno dvignejo, mi skomignemo z rameni češ ‘ kaj češ, kola je, takla mamo …’, ko pa jo potem spustijo pa smo vsi ‘juhej, benz je šel dol!’, oziroma nismo, le novico nam servirajo na tak način.

‘Najbolje prodajani 95-oktanski bencin bo cenejši za 3,9 centa, dizel pa za štiri cente.’

Resno!? Pri znesku 1, 435 evra za liter je to novica vredna obešanja na veliki zvon!?
Naj jih pes poščije in maček pobruha.

Zdi se mi nekako tako, kot bi starši svojemu potomcu žepnino dvajsetih evrov znižali na 16 evrov, kar ga seveda potolče in razžalosti, naslednji mesec pa bi mu jo dvignili na 18, s čimer ga seveda strašno razveselijo.
Če bi upošteval, da jih je pred dvema mesecema dobival okroglih dvajset, bi ne bil več tako vesel, saj bi ugotovil, da je še vedno za dva evra na slabšem kot prvotno.
_________

Poznate tisti hebrejski vic, ko pride možak k rabinu, mu potoži, da je v njegovem malem domovanju vse prej kot udobno, saj poleg njegove žene in treh otrok z njimi biva še tašča in njegova ostarela teta, in naj mu velecenjeni um svetuje kaj storiti?

Ne? Res ne?

No, čislani mož, si navije obušesni koder na prst in mu veli naj v goste pozove bratranca, naj kupi še par kokoši in kozo in naj se čez teden vrne.
Možak upošteva, čez en teden se vrne in kakopak potarna, da zdaj je šele tesno in utesnjujoče, da kozjega smradu in perja perutnine niti ne omenja.

‘Prodaj kozo, kokoši pripravi za gostijo, sedite z družino in bratrancem k večerji, slednjega zjutraj odslovi in pridi zopet nazaj k meni.’
Naslednji dan se ves nasmejan vrača k rabinu, saj je situacija neprimerno boljša, prostora je več, smrad se razblinja, pa še bratranec ne grabi več za rit njegove žene.
__________

Komaj čakam naslednjo podražitev, za katero si takole preroško upam trditi, pride čez štirinajst dni, nakar ji bo čez nekako enako časovno periodo sledila vnovična pocenitev, ki pa bo v cekinih manjša od podražitve.

Gre kdo stavit? Za liter benza?
Lahko tudi v steklenici zamašeni s cunjo …

Prejšnja objava
Komentiraj

6 komentarjev

 1. hehe :). Kako lepo je v Deželici! Kajti drobne pozornosti so, ki štejejo!

  Odgovori
 2. ‘kola je, takla mamo’ 😛

  Odgovori
 3. vasilij

   /  12 maja, 2014

  Če mi poveš, kam boš vrgel tisto flašo, jo mogoče dobiš zastonj! 😀

  Odgovori
 4. tjasa

   /  12 maja, 2014

  Haha! Dobro napisano in se kako res!!! Tudi moja prva misel je bila, ko sem v avtu poslusala to nepopisno veselje, kaj za vraga se dere, ko bomo ze cez en teden spet vsi jamral, da je slo gorivo gor! Ajej “/

  Odgovori

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: