Vstaja!

Spet se obeta vseslovenska vsesplošna vstaja, revolt proti vladi, tajkunom in vsemu kar je krivičnega, podkupljenega in gnilega v dolini Šentflorjanski. Politikom, barabam, črnograditeljem in goljufivcem, ki so po večini v vseh naštetih funkcijah hkrati, pa se ob teh napovedih zagotovo tresejo hlače in šibijo kolena.
Od smeha …Zdaj ste se spomnili ponovno revolucionalizirat? Na pozno jesen? Pred zimo?
Povsod so imeli ‘pomladi’, a ker smo mi od nekdaj malce posebni, bomo imeli pa jesen.
Zakaj pa ne, presneto?
Saj jesen tudi prinese spremembe.
Drevesa in grmičevja odvržejo listje in so gola, ptice odletijo na jug, polja so prazna. Precej podobno razmeram, ki vladajo.
Tisti, ki ima kaj pod palcem, bo šel nekam na toplo, srkal bo koktejlčke, mi pa bomo goli in bosi opazovali opustošeno pokrajino in simbolično srebali lipov čaj.
Očitno vstajniki pričakujejo, da bomo pri nekaj stopinjah nad ničlo cepetali in zrli v fasado praznega poslopja slovenskega parlamenta, ker ob petkih popoldan ali pa ob sobotah tam tako ali tako ni nikogar.

Naj tulim v zatemnjena okna?! Ona so kriva, kenede?
‘Jebite se zatemnjena okna slovenskega parlamenta!’

V policiste?
‘Dol s slovensko policijo v prekratkih in spranih hlačah ter z zastarelo opremo, uuuu- aaa!’

Ravno tako morajo stati na mrazu, le da oni res morajo za tistih ušivih 700 evrov z dodatki gledat blesovce, ki so se spravili dret na prazno stavbo, saj so tudi čistilke že odšle domov.
Ne eni, ne drugi si ne zaslužijo mojega gneva.

Zakaj niso bile vstaje in protesti čez poletje?
‘Ljudje so na morju, na počitn …’

Kje so!? Kaj so!? Na počitnicah!? Na morju!?
Ne me jebat!

Kurc gleda potem revolucijo!
Naj tam stojim z nekom, ki se repenči, ker si ni mogel iti z družino sončiti riti v Turčijo, v hotel s štirimi zvezdicami, kjer bi imel all inclusive, ampak si je lahko privoščil le deset dni Dalmacije v najetem apartmaju pri gazdarici, ki jim je vsak dan menjala posteljnino, zvečer pa pekla girice in hobotnico, jim natakala vina, pa še za domov jim ga je dala, olivno olje pa so dobili za pet evrov po litru?
V šotor v pofukan kamp v Fiesi zagotovo ni šel …

Zdaj pa tam kriči in žvižga, v zrak tišči ličen transparent, ki ga je dal plastificirati, da mu ne uniči laserskega tiska osovraženega politika ali tajkuna, ker mu je mar za Slovenijo in se pri tem glumaško huduje v objektiv prijateljevega Samsung Galaxy, preden spizdita na kuhančka k Žmavcu ali pa v Dvorni bar al’ kaj je že tisto na vogalu Židovske, kjer je pivo toliko kot jebena pizza v Parmi?

Medtem ko se bom tam prestopal, rahlo pokrehaval in se spraševal, če se ne bom nemara prehladil, bo naša vrla miličniška služba poskrbela za odpravo mojih dvomov in privlekla vodni top, pripomoček, ki bi se ga sredi julija ali avgusta sila razveselil in nas s curkom malce ohladila. Bolje rečeno podhladila.

‘Ja, že, nooo. Saj maš prav, ampak julija in avgusta je pazen parl …’
A to je to?! Takrat je prazen? Zdaj je pa kakšen? Nabito poln?

Če kdo vidi smisel v teh petkovih pop revolucionarnih srečanjih naj me prosim razsvetli, ker ga jaz ne.

Parkirišče med Cankarjevim domom in Namo se bo bolj kot prostor, kjer so se dogajale korenite spremembe, ljudem vtisnil v spomin kot plac, kjer so se dobili preden so se ga šli nafukat na Metelkovo, v Cirkus, Rog ali pa kako drugo zbirališče sprememb željnih državljanov in državljank te podalpske banana republike, v kolikor v denarnici imaš za pivo ali dve, flašo vina ali kar koli že je tisto, kar ti bo za en večer odvrnilo misli od tega sistema in sveta v katerem je pohlep vrednota in se tudi tam, kjer naj bi bili združeni za isti cilj, boljši jutri in skupno prihodnost kažejo predvsem razlike med protestniki.

Eni bi radi odstranitev bande lopovske in pravično ureditev, spet kdo drug pa v tem vidi priložnost, da se bo nekdo, ki mu je ljubši od tega sedaj, zavihtel v sedlo in karavano popeljal v isti prepad le skozi drug ovinek.

Jarek pa je kot kaže neizogiben, ker drvimo z neregistriranim avtobusom po avtocesti demokracije z dotrajanimi pnevmatikami, praznim rezervoarjem in norcem za volanom, ki toči gorivo na puf in niti pod razno ne namerava skreniti z začrtane poti ali bog ne daj obrniti.
/ uuu, tole so pa take primerjave, da bi mi jih še kak minister zavidal/

Srečno vožnjo. Vi kar gon’te.
Jaz bom medtem na zadnjem zicu eno oddremal.
Zbud’te me, če preživimo.

Advertisements
Prejšnja objava
Naslednja objava
Komentiraj

11 komentarjev

 1. vstajnik

   /  oktober 30, 2013

  Fajn je leporečit in pisat blog, da te vsak kdo prebere, mogoče je malce satire v tvojih besedah – se pa tisti, ki jih omenjaš, da se smejijo – smejijo vstajnikov zaradi takih kot si ti – brezbrižen, prepotenten filozof, ki mu še očitno ni hudo…

  Odgovori
 2. Razlog za smeh sem jaz, prav. Ne vstajniki pred prazno palačo v petek popoldan.
  Mar kaj kar sem napisal ne drži? Kje si bil poleti? Bo treba sneti sončne špegle in pogledati realno sliko. 😉
  Če si si vzel čas za prebrati tole, za komentiranje pa si si ustvaril povsem nov gmail račun, si vzemi čas, tamle desno klikni v ‘NADLCI’ rubriko apolitične, kjer boš našel moje lanskoletne zapiske o protestih in s protestov.

  viva la revolution

  Odgovori
 3. Okn ni kriv, politik pravtakó ne.
  Kriv je tisti, ki ga je izvolil. On samó déla takó kot zna. Bólje ne zna 😦 Ni on kriv, da je bil izvóljen.
  Pust ga 😡

  Odgovori
 4. Tatjana

   /  november 1, 2013

  Jaz sem bila na eni vstaji, tisti največji z 10.000 ljudmi. Ni mi žal, doživetje je bilo nepozabno pa še pomembna sem se počutila, ker rušim pokvarjeno oblast. Rezultati vsega dretja so nični, še vedno so v parlamentu in na oblasti isti ljudje. Po volitvah bo enako. Mogoče bi še hodila na vstaje,če bi bile poleti, ko je toplo. Da bi pa zmrzovala 100 km od doma, je pa malo preveč. Čakala bom na toplem, na nove volitve in upala, da bo vsaj eden od teh, proti kateremu sem protestirala, odpadel.

  Odgovori
 5. Nikolinho

   /  november 12, 2013

  Čisto prav imaš, sem imel sam enak občutek lani ko sem zmrzoval na trgu in pil rakijo. Potrebno je organizirati neprijavljen protest dopoldan in nasilno zavzet parlament, da se pezdeti uščijejo od strahu. Če ne druzga vsaj dan ali dva ne bodo škode delal dokler nas specjalci ne skinejo.

  Odgovori
 6. šnb

   /  november 12, 2013

  ej a bi šu kdaj na kufe?

  Odgovori
 7. Ne pijem kufeta. Pa četudi bi ga, se je težko dogovarjati z nekom, čigar nick je šnb, email naslov pa očitno bolj za šalo kot zares.
  ‘Zmenki na slepo’ pa niso ravno v moji domeni.

  Odgovori
 8. šnb

   /  januar 9, 2014

  uf uf ne boš verjel kako sem spet sem prišel (tako da sem šnb iskal). Ja prav pol pa nič, je, pa mail čisto resen ga uporabljam že okol 8 let

  Odgovori
 9. Oh, potem pa prejmi moje opravičilo. Kaj pa šnb pomeni, da si ga iskal?

  Odgovori
 10. šnb

   /  januar 21, 2014

  šnb je okrajšava za šnufr bufr s. p. mother fuck(ing)er kru-(kolekiv). Je pa to skupina, katera je nastala okoli 10-11 let nazaj na zapuščenem bazenu kolezija in je na začetku združevala skupino sestavljeno iz skejterjev, grafitarjev, trnovčanov, in folka iz oblikovne. Kasneje se je raztširila, zmanjšala in zdej se jo nekateri bivši člani spominjajo, aktivni so pa večinoma novi člani z aluo-ja. Moto je bil nekak ful pohat, se dobr met, delat grafite skrbet za unerground skejtpark na koleziji(ni ga več), skejtat igrat papir kamen škarje v različnih oblikah ,ki so bile poimenovane šnuftr truk in podobnoin tagat+grafitat po šoli in okolici trnovga kolezije. Trenutna dejavnost članov je to da nosimo obleke katere pošije in poriše , potiska najbol produktiven osebek u kruju, skrbi se tut za plac v rogu pa mal se grafite riše.

  Odgovori
 11. mister

   /  november 7, 2014

  Sam priznej Kosta nekej bo pa treba nardit da se tale banda k nas jebe že 24 let pošlje u maloro in da gremo z novo ekipo k ma voljo, hoče in ima
  vizijo naprej.

  Odgovori

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: