Munčev Matic

Zelo rad berem bloge, kjer avtor  piše iskreno, doživeto, pametno in mu je malo mar ali bo bralcu všeč ali ne, ali se bo beroči z njim strinjal ali ne, ali pa mu bo z napisanim celo stopil na žulj, da ne rečem da ga bo s svojim mnenjem in videnjem razhudil.

Eden takih je zagotovo Matic Munc.

Saj veste, to je tisti s kozjo bradico, pa s tetovažo in z uhanom.Tisti, ki se kar nekaj repenči in se vtika v stvari, ki se ga niti ne tičejo, potem si pa še drzne sklicevati tiskovke in podajati svojo plat zgodbe. Tega se je zagotovo navadil na Študentu, kjer je svoj čas blebetal v eter, potem pa je ‘ratal’ diplomiran psiholog in ta poklic tudi opravljal. Zdaj ima triletno prepoved. Nekoč je delal v Zavodu za prestajanje kazni zapora Ljubljana. Sedaj je zaprt on. Sicer v hišnem zaporu, a vseeno zaprt.

‘Ga že niso zastojn’, poreče nekdo, ki je  prikimaval besedam v vrsticah zgornjega odstavka. Kakopak. Saj pri nas tako ali tako nikogar ne zaprejo za đabe, prav tako nihče, ki bi moral sedeti za rešetkami ne kolovrati okrog, ali pa se nam celo – bog se nas usmili! – nasmiha z malih ekranov, twitter računov, facebook profilov in s časopisnih naslovnic.
Resnici in pravici je zadoščeno.

Ne glede na to kaj si utegnete misliti o njem, najsi bo vaše mnenje o njem pozitivno ali negativno, ste mu naklonjeni ali ne, menim, da boste na njegovem blogu, oziroma na njegovi spletni strani, zagotovo našli kaj, kar vas bo pritegnilo. Tako ali drugače.

Če niste ravno bralec in vam je preletavanje stavkov odveč, je Munčev – kako prikladno – prišel na idejo, da bi naredil podcast ali kakor so zadevo poslovenili – poddajo.
Internetni radio, avdio posnetki, v katerih se dotika perečih tem in aktualnih dogodkov je poimenoval Radio Kozmos, na spletni strani enega od slovenskih časopisov pa se jim je pripetila ljubka napakica in je nastal radio Kozmus. Najbrž zato, ker vsebina prileti v glavo kot zalučano kladivo. Tako radio kot zapisi so brez cenzure in brez dlake na jeziku.

Ko sem prebral prispevek ‘ O čem bi morali razmisliti in kaj bi bilo dobro spremeniti’, se mi je utrnila misel, ki se mi zdi, da se je porodila še marsikomu. Le da sem jaz to mislil v najboljšem možnem smislu sploh.
‘Mater, je nadležen!’

Po moje ga bodo oblasti predčasno izpustile iz hišnega zapora in mu dovolile opravljati poklic, saj ima sicer čas za preudarjanje in pisanje, v katerem tudi prebivalce podalpja spodbuja k temu, da naj razmišljajo, da naj pišejo, naj dvomijo v tisto kar jim ponujajo običajni mediji in nam za situacijo v kateri smo, celo ponuja alternativne rešitve, ki so docela izvedljive.
Da pa ne bom preveč pleteničil in vas prepričeval, da poglejte skozi moje špegle, z dioptrijo, ki je izmerjena za moj vid, kliknite njegovo spletno stran ter si ustvarite svoje mnenje. S svojo glavo.

http://maticmunc.net/

Advertisements
Naslednja objava
Komentiraj

2 komentarja

  1. Hvala za tole – na enem od naslednjih glasovanj za prišleke na Đuboxu bo zagotovo tudi Munc. Če pa poznaš še kaj branja vrednega, pa le povej.

    Odgovori
  2. Če me kaj prešine in se mi bo o tem zdelo vredno pisat, obenem pa da bom pri volji, bom bržkone zapisal. Ni za kaj.

    Odgovori

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: