Nominacija

Niti z eno samo besedo se ne bom obregnil ob spletno igro, kjer te prijatelji nominirajo, da moraš na dušek izpiti pol litra hmeljevega zvarka, to ovekovečiti s s kamero in posnetek priložiti kot dokaz, potem pa si dolžan še preden gromko podreš kupček, tovrstno aktivnost omogočiti še trem prijateljem. Niti ne bom izpostavljal kaj se je zgodilo določenim osebkom, ki so šli s potešitvijo žeje malce predaleč in je bilo njihovo eksanje eno zadnjih dejanj na tem svetu, še manj se bom izjasnil kaj si mislim o tistih, ki so se čutili užaljene ob prispevku težaškega kronista in so se na zmerno zabavljivo zbadanje odzvali z – kako zanimivo – z zamerljivim zmerjanjem.

Kot odgovor tem nominacijam so se pojavile nominacije nalivanja z vodo in sokom, našlo pa se je tudi nekaj takih, kjer si pozvan k doniranju poljubnega zneska svoji najljubši dobrodelni organizaciji.
Vesoljnim vibracijam hvala, da se noben od prijateljev ni spomnil name, saj po večini vedo, da pivo srkam izredno počasi, in da tudi tam nimam izbrane najljubše znamke, kaj šele, da bi imel izbrano najljubšo fundacijo.

Obe igri zahtevata nekaj soldov in potrdilo. In kazen.
No vsaj za prvo sem prepričan, da vkolikor se ne odzoveš je kazen nakup zaboja piva.
Druga je bržkone malce bolj fleksibilna, a se – nadvse presenetljivo, kajne? – ni prijela!

Kaj ko bi se nekdo spomnil denimo igre, kjer ni potrebno vložiti nikakršnega cvenka, ne potrebuješ zmogljive kamere ali pa pametnega telefona in je celo potrdilo povsem po lastni izbiri?
Kaj ko bi vam rekel, da to lahko storite takoj zdajle, ta trenutek iz udobnosti svoje dnevne sobe, ali pa medtem, ko si v kopalnici strižete nohte, ali pa sedite na stranišču, za sodelovanje v igri pa potrebujete zgolj dobro misel?
Kaj porečete, če vam povem, da boste s tem povsem preprostim klicem/ smsom/ zasebnim sporočilom/ ali pa s povabilom na sprehod, kjer boste izbrani osebi povedali podatek osebno, nedvomno na obraz človeka, ki mu boste namenili teh nekaj besed, narisali nasmeh?

/ste slišali topshop glas? jaz sem ga/

Vendar pa ta misel ne sme biti plehka in splošna puhlica, temveč mora biti dejstvo!
Dejstvo o nekom, ki ga poznate!

Nekaj tehtnega in razveseljujočega s čimer boste nominirancu povedali neko njegovo lastnost/vrlino/veščino, ki ste jo opazili, a mu je niste nikoli povedali, ker se vam ni zdelo potrebno, saj ste sklepali, da jo najbrž ve, nekaj ob čemer ste bili pristno prevzeti ali pa ste osebo zaradi tega občudovali, pa četudi je šlo le za dve sekundi in bi se le stežka kvalificirali kot njen ali njegov občudovalec.

Torej:
– izberete vsaj eno osebo
– poklonite mu/ji eno pristno, odkrito pohvalo, oblika le-te je prepuščena vam
– storite to čimvečkrat

*ne pozabite jih nominirati, kajti … mnjah, nič se ne bo zgodilo, … nobenega kajti ni …
bi bilo pa fletno, če tudi oni naredijo enako

** vsi ste nominirani!

Advertisements
Prejšnja objava
Naslednja objava
Komentiraj

3 komentarji

 1. dsada

   /  februar 17, 2014

  To je tud brezveze, tko kokr si je tist zamislil pitje piva kot majhno foro pa se je potem sprevrglo, bi se tud to če se uresniči prej ali slej sprevrglo v prazne pohvale brez iskrene vsebine, polne pretvarjanja. Pohvale same sebi namen.
  Enako z dobrodelnostjo, zdej dobrodelnost sama sebi namen. Tok da lah pokažeš priajteljem ‘poglej kok sm car k dajem bogim otrokom denar’. Kakršenkoli ekshibiocionizem skoraj nikoli ne more izpasti pristno.

  Odgovori
 2. dsada, nemara imaš prav, a kot pravi prijateljica, je zadeva tako ali tako premalo komercialna, da bi se sploh prijela, saj je štos v tem, da ne postavljaš na piedestal sebe, temveč pohvališ nekoga drugega. Za iskreno, na dejstvih slonečo pohvalo, pa moraš človeka ali poznati ali pa biti v nekem kratkem poznanstvu res sila prevzet nad nečim, da mu izrečeš nekaj, kar se ga bo dotaknilo.
  Jaz vsakič, ko se mi kdo zahvali za kompliment, rečem, da ne dajem komplimentov.
  Povem tako kot vidim in čutim. Niti na misel mi ni prišlo, da bi to storil zaradi sebe, temveč zato, da oseba, ki nekaj počne ali pa je naredila nekaj wow! s tem nadaljuje in da ve, da je na dobri poti ter da se zadeve loteva na pravi način.
  Skaziti se da pa sleherno stvar, če se je lotiš iz sebičnih razlogov in brez kančka iskrenosti.

  Odgovori
 3. Vasilij

   /  februar 16, 2016

  Si pohvaljen! 🙂

  Odgovori

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: