Nova nadaljevanka!

Naj najprej poudarim s kako vzhičenostjo in navdušenostjo pišem o projektu, kakršnemu v Podalpju še nismo bili priča, niti nismo nikdar slutili, da bi bilo kaj takega sploh mogoče, toda sedaj počasi, a vendarle skorajda zagotovo besede meso postajajo. 
Zares srčno upam, da s tem ne bom vsega skupaj jinxal, ali ne zdržim več. Moram deliti to novico!

Nekako sredi poletja naj bi se na različnih lokacijah po Sloveniji, od zelo prepoznavnih in svetu poznanih krajev, kot tudi do zelo zakotnih in nadvse skritih kotičkov našega malega bisera stisnjenega med panonsko nižino, Alpe in morje adrijansko, pričelo snemanje – ne boste verjeli – povsem nove televizijske nanizanke, ki se bo vrtela enkrat tedensko v najbolj gledanem terminu na eni od komercialnih televizij in vas bo s svojo izvirno in provokativno vsebino dobesedno prikovala na kavče in fotelje. Kasneje bo morda najbolje, da se usedete kar na tepih, saj boste le tako preprečili, da bi vas vrglo po tleh.

Na malih zaslonih, ki že lep čas niso več mali, boste priča nadvse napeti zgodbi o ljubezni, kriminalu, bolezni, nevoščljivosti in boju za preživetje. 

Osrednji lik celotne zgodbe je Brane Belec, nekdanji srednješolski učitelj kemije, ki s svojim bornim nadomestilom za brezposelnost komaj zmore preživljati svojo družino, zato opravlja priložnostno popoldansko delo v avtopralnici. Sicer doktor kemije, žal boljšega dela ne dobi.
Nekega dne se zgrudi in po desetih mukotrpnih urah v čakalnici  urgentnega bloka kliničnega centra izve, da si je pridelal hudo okvaro jeter, k čemur je zagotovo pripomogel tudi konstanten stres, komolčarstvo njegovih prosvetnih drugov, bolezen najstniškega sina in za nameček še noseča žena. 
Potem ko na obhodu s svojim svakom Hinkom, povzpetniškim kriminalistom, prepozna fanta, ki zbeži čez ograjo šolskega igrišča, kasneje pa se spomni, da ga je nekoč poučeval in mu je pri končni oceni pogledal skozi prste, ter v redovalnico kljub samim negativnim ocenam vpisal dvojko. 
Naslednji dan ga poišče, se z njim pogovori čemu je bežal, ta pa mu razloži, da mladoletnim iz trgovine priskrbi alkohol – v glavnem vino, pivo, kak cenen viski in cigarete, obenem pa preprodaja tudi travo. 

Branetu kapne v glavo, da bi lahko sestavil nekakšen napoj, ki bi vseboval tako alkohol kot thc, prešine ga, kako so nekoč potopili šilce ruma v krigl piva, zraven pa kadili jointe.
Staro počitniško prikolico, ki že leta sameva za hišo, saj si pavšala v Kanegri ne morejo več privoščiti, predela v laboratorij, v njem pa zvari zvarek, ki ga poimenuje Potmornica8. 

bad
Ustekleničeni napitek Đe-si (vzdevek, se ga je prijel, saj je venomer zamujal in so ga odjemalci čakali tudi po pol ure ali dlje) uspešno prodaja, s tem pa z Branetom nase privlečeta pozornost kriminalista Hinka, ostalih preprodajalcev substanc kot tudi nevoščljivih sosedov, ki kaj hitro opazijo, da ima Brane nov avto ter da je končno obnovil fasado hiše in zamenjal streho.

Za ta briljanten in izviren scenarij je odgovoren nihče drug kot Aljaž Gabola, idejni oče nanizanke, vodja projekta in soustanovitelj produkcijske hiše Prestop, ki bo z nanizanko, ki ima za sedaj delovni naslov ‘Lomljenje slabega’, nedvomno dvignil veliko prahu. 
Imena igralcev, ki bodo odigrali vloge ostalih likov še niso znana, lahko pa vam povem, da je Aljaž sam stopil k meni, ko me je ugledal na neki prireditvi in me ogovoril.
‘Stari ti bi bil glih ta prav!’ 

Menda si je za vlogo Braneta zamislil ravno zabritega očalarja z brado, to da sem bil ekstremno nadrkan in slabe volje, ter imel posledično sila mrk izraz pa ga je povsem prepričalo, da bom Belec jaz. 
‘Koj kurac bi rad!?’, sem mu zabrusil, on pa je potegnil roko iz žepa svoje sprane in navidez zdelane vojaške jakne in si umaknil pramen las s čela.
‘Itak! T prav! Bi igral v čist bad nadaljevanki?’ 

Sedaj že pridno treniram in hujšam, saj imam dvanajst kilogramov in pol preveč, vadim pa tui soj štaerski naglas, saj boma s Aljašom postavla prikolco nekje v Savinski dolini, preveč pa nea smem poveat, da ne bote hodli gleat, ka pol nea bo dobro. 

Saj sem rekel, da še vadim!

Advertisements
Prejšnja objava
Naslednja objava
Komentiraj

1 komentar

  1. Vasilij

     /  maj 14, 2016

    Ti kar pridno vadi!

    Odgovori

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: