Lej jo, brado ma!

conchita
Orka madona, kakšne zganjajo zavolj enga tipa v kikli! 

Kot bi kaj takega videli prvič. Morda res ne gre za najbolj inovativno zamisel, mu pa z največjim veseljem namenim deset točk za provokativnost.
Nadvse zabavno je gledati, kako si dan po njegovi zmagi na Evroviziji, popevkarice rišejo brade na svoje ksihte in jih objavljajo po družabnih omrežjih. 
Alo … bedasto izpade. Ker nimate nečesa, kar dečko ima.
Nimate jajc. 

Še bolj butasti pa so komentarji, kjer zaplankančki v svoji omejenosti opisujejo gnus, ki ga občutijo ob pogledu nanjo. 
Nanj tesla!
Da bo šla goveja župa lažje po žrelu, naj vas malce pomirim. Conchita ni bradata pevka, ampak tip v obleki. Dec je. Dec v večerni toaleti in z lepšimi nogami od vaših brkatih žena. Pa nikarte špilat zgroženosti nad vizualno podobo.

Jezni ste nase, ker vam je v možganovju najprej naredilo ‘Opa! Lej jo, lej jo postavco!’ Potem pa prc Milojko, ko so osvetlili obraz. Zmeda v glavi nepopisna, kali? 
‘Sveta pomagavka, a se mi je dela skor tič dvignu na tipa!?’

Sploh bi bili pa možakarju lahko hvaležni, da si je dlačevje pustil, saj bi se sicer res lahko tepli po glavi, ko bi šele naknadno izvedeli, da ste se vzburili zaradi moškega. Potem bi bilo šele hudo. Crying game pa te scene. Če ne poznate, si morate nujno pogledat. Všeč vam bo.

Je pa ta fenomen preoblačenja moških v ženske moč najti v različnih zadevščinah. Odštevši brado seveda. Videti se je dalo pri Benny Hillu, pa pri Nadrealistih in Monthy Pythonih, celo Eminem se je našemil v Britney Špears …
Kasneje sem to opazil za maškare, a se mi je zdel precej cenen štos, ko se ljudje brez idej našemijo v babo. Od stare mame bertah, mamino ruto, nek plet in to je to. Ker sem vedno mislil, da si moram obriti brado. Nak, te pa ne dam. Brade pa ne.


Nekoč sem si obril glavo na nulo, pa sem imel precejšen afro, kakršnega ima tisti virtuoz na harmoniki in bil potem golobučen nazi skin. 
Bulerji, bombar, lisice na pasu, spuščene naramnice, zavihane hlačnice na kavbojkah.
S prijateljem sva se tako vživela v vlogo in bila tako prepričljiva, da sva na pustno soboto v K4 edina pila iz kriglov, medtem, ko so drugi srebali iz plastičnih kozarcev, saj sem natakarju, kot se za skina spodobi, zatežil za prave glaže, zafukal sem le s tem, ko sem iz žepa izvlekel rasta denarnico, v domači oštariji pa sva jih skoraj dobila po nosu, ker naju niso prepoznali, ko sva sikala oštirju naj da kako slovensko muziko.
Spet drugič sem si dreadlockse skrajšal na pol, ker mi irokeza za pankurja, v kar sem se tisto leto pregvantal, ni hotela stati pokonci, kakor bi bilo treba.

Ampak napraviti se v žensko, mi ni pa nikoli prišlo niti na misel. Pa ne zaradi nekakšnih homofobnih variant, ali pa ker bi se bal, da bi začutil svojo ženstveno plat in bi se privadil nošenja najlonk, ali pa tega, da se mi tangice zarežejo v rit. Preprosto bedasto se mi je zdelo.
Kot se mi je zdelo bedasto, ko se je nek prijatelj nekoč zgražal nad Woodyjem Harrelsonom v filmu Bes pod kontrolo, in začel popizdevat, da naj zamenjam program, pograbil daljinca in potem crkaval od smeha, ko je gledal Tečajnike (ne vem zakaj ne prevajajo naslova Kursadžije!?), kjer je prav tako v žensko oblečen tip s piskajočim glasom pripovedal zlajnane fore in si popravljal vozel na ruti.

Še cel kup najstniških in manj najstniških komedij je bilo v Hollywoodu skozi vsa leta posnetih po tem kalupu. 
Wayansa sta igrala belki, Corey Haim je bil/a navijačica, Swayze, Snipes, Leguizamo so tri dregice, zmagovalke lokalnega tekmovanja za kraljico preobleke na cestni dogodivščini, v večini primerov gre za bolj neprivlačne babure kot kaj drugega a naj bom preklet, če se ne potrudijo maksimalno, da bi bile videti ženstvene in fabulozne, če jim že ne uspe biti privlačne ženske, ki bi lahko kakega moškega zavedle. 
No, razen v Crying game. Dregice so v prvi vrsti zabavljači/ce. Entertainerji … ke.Pri nas so ti poskusi, razen morda Sester, ki so pred leti tudi same nastopile na evrovizijskem odru – ravno tako v krilih, pod katerimi so bingljala moda, a žal brez brade – precej klavrni, saj so moški v ženskih preoblekah ponavadi bolj možačasta babšeta v hlačnih kostimih in so kvečjemu lahko v vlogi prav nič mikavne psihologinje. 
Dec v kikli, z ruto ter ruralnim naglasom pa se tudi ne skaže kot formula za krohotavost, še toliko bolj nezabavljaško je vse skupaj zato, ker je vsak videti kot parodija na Nelo Eržišnik, ki je njega dni ob boku Jake Šrafcigerja zabavala živelj. 
Mama Manka, čeprav ji po moje do tega, da bi bila zabavna, precej manjka, pri teh istih tičkih, ki se jim Conchita gravža, najbrž izzove salve smeha, Za ‘Lahko ti podarim samo ljubezen’ so bržda držali pesti, zdaj jih pa pogled na prelestno dolgonogo postavo Avstrijca sili na kozlanje in podobno. 

Edini logičen zaključek je ta, da jih moti to, da si ni obril brade. Če bi si brado obril, bi bil pa prav fletna babn’ca. Za čez gavtre naslont pa ji ga prslont. Pa še homeoseksualc je. Branu se ga gvišn ne bi.

Upam, da se bo ta trend kombiniranja brade z oblekicami vsaj za letos prijel in bom lahko denimo na sprehodu po Piranu začutil svežino poletnega vetriča pod lahkotno oblekico s cvetličnim vzorcem.
Da ne bi kdo pomislil, da sem gej al pa kej, pa tega ne bi bilo priporočljivo izvajati sam, temveč držeč se za roke s kako čedno frajlo v podobni oblekici. Ona v recimo zeleni, jaz pa v modri. Ker je bolj moška barva.

Prejšnja objava
Naslednja objava
Komentiraj

23 komentarjev

 1. Vsak moški se v določenih obdobjih sreča s svojo “obdobno” homoseksualnostjo. Eni bolj, drugi manj uspešno. Večina neandertalcev pri nas to pač opravi v nogometnih garderobah, kjer velja rek:”NoHomo!”. Tak isti tipi še februarja za pust skačejo v najlonkah ter se drgnejo ob svoje prijatelje, ki jih to seveda nič ne moti. In potem pride junij in ko zaslišijo besedo parada ponosa tečejo na ulice s svojimi gorjačami in se dušijo v lastnem žolču.
  Super zapis, polepšal večer!

  Odgovori
  • hehehe, ja hvala.
   Ko so Srbi mlatili paradirajoče se mi je utrnila misel kako zveni homofobija po srpsko.
   ‘Pederčino, popuši mi kurčinu!’ 😀

   Odgovori
 2. vlado hrvatin

   /  12 maja, 2014

  Spoštovani opinionist; živi in pusti živeti, ne poveličuj trnasvestisma in homoseksualnosti, zadevščina je preživeta in asimilirana v naši družbi. Imeti “the balls”, ker si pustiš brado in oblečeš v žensko? Osebno je razposajeni Avstrijec čista katarza, ni prispeval nobenega čarobnega trenutka v našo realnost, zdi se mi kot moški s potlačeno strastjo, ki se opoteka zdaj levo, zdaj desno in lovi mistično ravnotežje.
  “Jajca”, dorzalnost, pokončno držo so z udeležbo na Evro-proviziji pokazali vsi heteroseksualci zavedajoč se zlobiranega gejevskega ozadja Evrovizije.
  Rešitev je; Evrovizija gejev, lezbijk, biseksualcev, transeksualcev in Evrovizija heteroseksualcev. Verjamem, da bodo obe imeli visok delež gledanosti

  Odgovori
  • Spoštovani komentarist. Ne poveličujem nikogar in ničesar. Morda sem le poudaril nesmisel vsega skupaj. Predvsem to da je tip v kikli in ne ženska z brado, kar bi navsezadnje cirkusu, kakršen je evrovizija prav lepo pašalo. Bradata pevka, pritlikavi vrvohodci in roza pudlčki, ki skačejo skozi ognjene obroče.

   Odgovori
 3. neobremenjena

   /  12 maja, 2014

  Občudujem ljudi, ki so to, kar so!
  Občudujem ljudi, ki si upajo biti drugačni!

  Odgovori
 4. sostarec

   /  12 maja, 2014

  Vse skupaj dobro zrezirana igra (vem da se boste rezali) manipulativne politike EU. Mediji so trenirani da sledijo odlocitve in predloge raznoraznih EU komisij. Eden od takih predlogov je ukinitev spolov v jezikih evrope in samim tim v vsakdanjem zivljenju. Propagira se na vse mozne nacine, polemizira (vsaj pri nas v Franciji) o spolih in ukinitvah istih. Ups… in glej ga cudez, zmagovalec Eurosongpoceni cirkusa je “zenska” z brado! Osebno mnenje: neoriginalno, ceneno in amatersko.

  Odgovori
  • Sam res. Ker Evrovizijski šov drugače odlikujejo ravno originalnost, profesionalnost in prefinjenost. A ko/če bodo ukinili spole se bom lahko opredelil kot moški ali bom potem kot tak zasmehovan in preganjan?

   Odgovori
 5. Nincha

   /  13 maja, 2014

  Odlično napisano! Ljudje so ljubosumni, nesramni in nikoli jim ni nič všeč. Sicer pa nihče ne ve, zakaj se z nečim,kar jim pač ni všeč sploh tako ubadajo?
  Tom Neuwirt oz. Conchita Wurst je edinstven, ima čisto poseben stil za kar mu res vsaka čast. Da ne omenjam imenitnega glasa, ter sodeč po intervjujih je zelo zabaven! 🙂
  Tako da hvala bogu za tisti del populacije, ki ni več tako zavrta, kot so bili v starih časih.
  Sicer pa tako, kot sem rekla: Ljubosumnost ljudi, ker je Conchita s tem videzom bolj popularna in boljša se prikazuje na različne načine. Sicer pa se vam vse slabo povrne nazaj!

  Odgovori
  • Nisem se ravno poglabljal kako očarljiv in oh in sploh je Tomi, se mi zdi pa, da tole z vračanjem slabega ne drži povsem.

   Odgovori
 6. Super napisano, super kritika, vse pohvale :))

  Odgovori
 7. haapy yack

   /  13 maja, 2014

  hojla
  Conchita Wurst (cochita) špansko “majhna cocha” ali majhna vulva — vagina, wurs nemško, klobasica.
  hoj

  Odgovori
 8. Leyla

   /  13 maja, 2014

  Totalno napačno in naivno tolmačenje ..nima veze s spolnostjo, homoseksualizmom itn. mnogo, mnogo globlje…. …obraz Jezusa in kopita Luciferja…odraz družbe in trenutnega stanja zavesti…

  Odgovori
 9. Tako lepo populjene in oblikovane obrvi je imel Jezus? :O Pa maskaro je uporabljal? Nadvse božansko. A Belzebub pa štikle fura?

  Odgovori
 10. Leyla

   /  13 maja, 2014

  Aaaaaaa, to je bilo to? Kaj pa joške?

  Odgovori
 11. Leyla

   /  14 maja, 2014

  ON jih ni imel…

  Odgovori
 12. draghci

   /  14 maja, 2014

  Ne gre za provokativnost, ampak za namerno vcepljanje občutka krivde, ker če si odreagiral negativno, naj bi bil to tvoj-naš problem. Ne, ta pojava je brez prave duše in iskrenosti in ga ne dajem v isto kategorijo kot naše “sestre”, ki so imele v sebi vsaj nekaj duha. Ta bradati stvor igra na patetiko in totalno neiskrenost, ki izvira iz čiste muke nesprejemanja in občutka, da ni v takem telesu kot si želi biti. Vstajenje iz feniksa naj bi imelo čisto nek drug pomen kot ga hoče nam prikazati. Vse je čista manipulacija in razširjanje neke osebne frustracije na širše množice. Logično je, ne pa predsodek, da ga mnogi nočemo sploh več videti niti slišati.

  Odgovori
 13. leyla

   /  14 maja, 2014

  Ja, res je …ampak tipi praviloma izgledajo in se oblačijo drugače, kot on…ampak, ja…gre za totalno manipulacijo, se strinjam…

  Odgovori
 14. neobremenjena

   /  14 maja, 2014

  Joj, kako bi bil svet lep, če bi se ljudje ukvarjali sami s seboj, ne pa o tem, kaj ima kdo med korakom, kdo h komu lega spat, kdo ima izvenzakonske odnose, kdo se ločuje, kdo s kom hodi na kavo….kaj kdo oblači, kam gre, kaj ima v najlon vrečki, kaj ima za bregom in še in še….
  Bog ne daj, če se ne tlačiš v standard kalup, ki ga zahtevajo množice… Pa tudi potem se vedno najde nekaj, kar je narobe!
  Nesrečneži.
  A sploh veste, kako je lepa majska narava?

  Odgovori

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: