KAKO IMETI BRAN BLOG!!!

blog
To vprašanje si zastavlja vsakdo, ki se ima za blogerja in se tako tudi dojema. Kot bloger. Torej nekdo, ki s svojim bralstvom deli svoje pripetljaje, dogodke, misli, … Vendar kako s svojimi zapisi doseči čim več ljudi!?
V naslednjih nekaj odstavkih bomo skušali dognati ravno to!

VELIKE TISKANE ČRKE V NASLOVU
Pritegni pozornost takoj!
Naj bo to tvoj globoki dekolte, tvoje našobljene, z rdečo šminko poudarjene ustnice s katerimi opozarjaš nase. Uporabi čarobnost tipke Caps Lock in z njo poudari pomembnost in veličino svojega sestavka. Vsakomur, ki naleti na tvoj blog daj nemudoma vedeti, da si napisal nekaj, česar ne gre zamuditi!
Naslov naj bo premišljen in naj bo vabljiv!
ZBUDIL SEM SE TRDIM!‘ bo zagotovo pritegnil več bralcev kakor pa ‘Heksenšus’ ali pa ‘V predel vratu me je usekal krč’.

KAKŠNA NAJ BO VSEBINA?
Nič pretirano razmišljujočega!
Večina ne mara tega. Podajaj lahkotne sproščujoče vsebine ob katerih se ni treba poglabljati v napisano in ne puščajo kakega hudo globokega vtisa.
Pomni naslednje!
Ne gre za to, da bi ljudi spodbujal k premišljanju o prebranem! Gre za dvig priljubljenosti bloga! Za branost, klike in lajke gre!
Ne filozofiraj, ne pametuj, ne odkrivaj tople vode, ne pleteniči in ne zapisuj med vrsticami. Mnogi ne zmorejo razbrati niti iz vrstic.
Piši preproste puhlice, izogibaj se vsemu kar bi bilo lahko podobno literaturi, v imenu vsega kar je blogersko pa nikar ne piši poezije!
Odsvetujem tudi prozo in kratke zgodbe. Predvsem kratke zgodbe.

DOLŽINA JE POMEMBNA!
Čeprav marsikdo meni, da ta ne igra vloge, je še kako ključnega pomena. Bodi kratek! Stavki naj bodo preprosti in ne predolgi.
Če poved, ki si jo začel na začetku ene vrstice, sega v drugo vrstico, utegne biti že predolga.
Predolgi stavki in teksti bralca odvrnejo, saj utegne med branjem izgubiti nit, z izgubo niti pa tudi zanimanje in ne bo vztrajal pri branju do konca.
Kar pa navsezadnje niti ni tako pomembno, saj je na povezavo že kliknil. Ha! 😉

POLITIKA PALI!
Vedno! Če kaj, potem je to politika. Ta vedno vžge!
Vendar ima svoje zakonitosti in tudi svoje pasti. Izbrati je treba stran, se tja postaviti in jo najodločneje zagovarjati. V vsem!
Nasprotna stran ne more imeti prav in nima prav! Nikoli in nikdar! V nobenem primeru!
S tem si si že zagotovil ciljno občinstvo, z njim povečal možnost za komentarje, z njimi pa omogočil tudi potencialne spore z drugače mislečimi. Kar je dobro! Več komentarjev, več krega, več klikov!

SODELOVATI ALI OB STRANI STATI?
Resno!? Vsekakor sodelovati!
Na komentarje je treba odgovarjati, po možnosti na dolgo in široko, s tem spodbujaš k nadaljnjemu komentiranju, posledično tudi k večji branosti. Tudi kadar so komentirali že trije ali štirje, ne odgovarjaj vsem hkrati. Vsakemu posebej nameni svoj komentar!
S tem boš dal tistemu, ki mu je odgovor namenjen, občutek, da ga ceniš,namesto zgolj enega komentarja, boš napisali tri ali štiri, s čimer boš povečal število komentarjev. 😉

BODI AKTUALEN
Spremljaj sceno!
Kakršnokoli. Bodi in, bodi hip, bodi trendi. Izkoristi še tako suhoparno in bedasto novičko in jo uporabi sebi v prid.
Je kaka starleta spremenila pričesko? Se je znana popevkarica razšla s svojim še bolj slavnim fantom? So enega od estradnikov ugledali v kateri  od parkirnih hiš? Vse pride prav!

RAZGALI SE
Piši o sebi! Neusahljiva tema, vodnjak brez dna.
Če se sam sebi zdiš zanimiv, lahko z nekaj leporečne spretnosti iz še tako neznatnega in vsakdanjega dogodka, kot je ščetkanje zob ali gledanje televizije ali pospravljanje omare za čevlje, ustvariš bran blog. Nikar pa ne pozabi pri naslovu uporabiti tipke caps lock.

KOPIPAŠTA
Preverjeno slastna!
Za pripravo kopi pašte potrebuješ označeno besedilo, ki si ga nekje zasledil (najsi bo to kak članek, drug blog, prijateljeva objava na družabnem omrežju, pogumnejši bo uporabil tudi del kake knjige ali celo znan citat), desni gumb miške, copy ter paste in voila!, kopipašta je gotova! Brez glutena, brez gso, brez navajanja avtorja in brez priznavanja avtorskih pravic!
Ne skrbi! Nisi ne prvi ne zadnji, ki jo je zakuhal, za povrh pa boš ob morebitnem razkritju deležen vnovične pozornosti.

KL!CAJ!!!
Ločilo, s katerim poudariš napisano, mu daš zven pomembnosti, odločnosti in prepričanosti!
Pri poudarjanju vsebine brez vsebine pride še kako prekleto prav!
Število kl!cajev na objavo ni omejeno zato kar veselo udrihaj po njem!!!

Eno od alinejic sem hotel poimenovati ‘pomanjševalnice in kjutkanost’, namenjeno predvsem ženskicam, ki pišejo modni/lepotni blogec, a sem med brskanjem po internetkih ugotovil, da imajo svoje objavice naštudirane v pikico in mojih nasvetkov ne potrebujejo.
So namreč ene redkih, ki jim pri doseganju svojih bralkic pomagajo tudi firmice, ki jim dajo na preizkus razne testerčke in puderčke, ki jih lahko podelijo v nagradnih igricah.
‘Med tistimi, ki bodo lajkale mojo objavico na facebooku, jo delile na svojem zidku, označile pet svojih best frendic in napisale zakaj bi si ravno one zaslužile to super kremico, bom izžrebala eno srečno nagrajenkico!!!’

Upam, da bodo našteti nasveti komu prišli prav in mu pomagali k večji razpoznavnosti in priljubljenosti, hkrati pa ugotavljam, da je nasvete mnogo lažje deliti, kot pa se jih posluževati in jih upoštevati.

Advertisements
Prejšnja objava
Naslednja objava
Komentiraj

6 komentarjev

 1. Jure

   /  november 11, 2015

  Prosim za odgovor na moj komentar, da bom naslednjič bral dalje. Pa naj bo obširen in izčrpen.

  Odgovori
  • Jure pozdravljen.

   Če bi rekel, da nekaj sličnega nisem pričakoval bi se kratko malo zlagal, saj sem kaj takega predvidel brž, ko sem pričel s tipkanjem tistega o komentiranju. Ne bom preveč dlakocepil o tem, da ti naprošeni odgovor na tvoj komentar malce s težavo podam, kajti za odgovor, je najprej treba imeti vprašanje, ki pa mi ga v najboljši nameri ni in ni uspelo izluščiti iz tvojega nadvse vljudnega komentarja.
   Tole, kar sem ti ravnokar napisal, je potemtakem najboljši približek odgovoru, ki ga zmorem podati, upoštevajoč, da me nisi nič vprašal.
   Zatorej reciva, da si dobil odziv, ne pa tudi odgovora za katerega si prosil, čeprav sem se res potrudil. Gledam zgornje stavke in ugotavljam, da so predolgi. Ne upoštevam lastnih napotkov. Bom poskusil biti krajši. S čimer bom tudi preprostejši. Ampak ne zdaj. Drugič.

   LP

   Odgovori
 2. To o lepotnih blogerkah imaš pa prav. Če si dovolim nadaljevati v tvojem stilu, s svojimi bralkicami in sledilkicami so razvile poseben odnosek, katerega kažejo v komentarčkih, na srečanjih pa se ob gostem sokcu s smetanco hihitajo in ploskajo z ročicami, kot otročki v vrtcu, ki dobijo za malico kruhek z nutelco.

  Odgovori
 3. čak, čak…a sem “preslišala” al si res pozabu na seks? 😉

  Odgovori
 4. Se mi je zdelo, da najočitnejšega ni treba posebej izpostavljati. Menim pa tudi, da nisi v tem zapisu izvedela nič novega …

  Odgovori

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: